Tűs mezoterápia – nem vérzik!

Sokan félnek a tűs kezelésektől. Amint kiejtem azt a szót, hogy tű, sokan azonnal rávágják, hogy na, azt biztosan nem! Számos tévhit kering, hogy nagyon fáj, hogy sebes lesz a bőr, sokáig gyógyul, nem lehet utcára menni napokig és a többi. Nálam ezektől nem kell félni. Egy pici fájdalmat pedig igazán megér, mert NAGYON HATÁSOS kezelés!

A mezoterápia lényege, hogy steril, aktív hatóanyagokat juttatunk a bőr mélyebb rétegeibe hatékonyan, biztonságosan. A tűs mezoterápia során (mezopen) nem vérzésig szúrom a bőrt, mert felesleges. Bőrgyógyász szakmai előadások során is kiderült, hogy nem kell véreznie a bőrnek ahhoz, hogy hatásos legyen a kezelés. Tehát nem kell megijedni, nem lesz sebes az arcod, nem kell napokig bujkálni a sötétben! Ez a kezelés a kollagén termelést aktivizálja, ehhez apró, láthatatlan sérülések elegendőek. A bőr kipirosodása természetes ezután és a korpázó hámlás is, de maximum 2-3 nap múlva elmúlik. Emiatt jobb pénteken vagy szombaton jönni ilyen kezelésre, hogy hétfőre tuti legyen, de NEM AZÉRT, mert vérezni fog az arcod, vagy véraláfutások és sebek lesznek rajta! Semmi ilyesmi nem történik, egy enyhén szurkáló érzés lesz rövid ideig, utána nyugtatom a bőrödet, enyhe bőrpírral fogsz hazamenni. 

Hogy is néz ki a mezopen? Olyan, mint egy golyóstoll, csak a végéből 9-12 nagyon vékony steril tű áll ki, amik bekapcsoláskor egyszerre, jó gyorsan le-fel mozognak. A sebességet és az ütés mélységét én állítom be az adott bőrállapottól függően. 

A legjobb elektorporációval (tű nélküli mezoterápia) kombinálni a kezelést, mert akkor sejtszinten is tudunk hatni bőrre, így még hatásosabb, még tartósabb lesz az eredmény! (Bővebben a mezoterápiáról, alkalmazási területeiről itt olvashatsz!)

100%-ban személyre szabott kezelések ezek, melyeket előzetes konzultáció során mindenkinek a saját problémájának megfelelően állítok össze.

A kezelés menete: bőrtípusnak megfelelő letisztítás után hámlasztok, de nem használok kristályos, szemcsés peelingeket, mert azt nem lehet maradéktalanul letisztítani és esetleg oda nem illő anyagok is bejuthatnak a bőrbe a kezelés során. Tonizálás után felviszem az érzéstelenítőt. Nem azért, mert őrülten fáj a kezelés, hanem mert biztos ami biztos, az esélyét sem adom meg, hogy fájdalmas legyen. Ezt kb. 15 percig hagyom a bőrön, majd letörlöm. Közben összeállítom a személyre szabott hatóanyag koktélt. Fertőtlenítés után fokozatosan a bőrre csepegtetem a hatóanyagot és a mezopent merőlegesen tartva beütögetem azt a bőrbe. Ez azért jó, mert a sérülések mentén a bőr azonnal elkezd dolgozni, helyre akarja állítani a sérülést, emiatt kollagént kezd termelni, de nem ám a normális ütemben, hanem háromszor-négyszer gyorsabban! Ez a megnövekedett termelés a sérülést követően akár 6-8 héten keresztül tart! Tehát a mezopennel hatóanyag nélkül is hatékonyak lehetünk, hiszen csupán a szurkálással is ösztönözzük a szervezetet új, egészséges sejtek termelésére. Például hegkezelésnél ez is elég lenne. Azonban a felsértett bőrön keresztül nagyon könnyen bejut a hatóanyag a bőr mélyebb rétegeibe, tehát kár lenne kihagyni egy ilyen alkalmat, érdemes bevinni hatóanyagot, hiszen minden bőrnek szüksége van valamire, a példánál maradva a hegkezelés is hatékonyabbá tehető C-vitaminnal és organikus szilíciummal. (Azt, hogy milyen problémára milyen hatóanyagot érdemes használni, most nem részletezem, talán egy másik blogbejegyzés témája lesz.)A kezelést folytathatom – ahogy már fentebb említettem – elektroporációs hatóanyag bevitellel, ami azért jó, mert így nem csak a sejtek közé, hanem a sejtekbe! is juttatunk hatóanyagot, hatásosabbá, tartósabbá téve a kezelést. A végén a kedvencemet, a Thalion alginát maszkját teszem fel az arcra-dekoltázsra, ami súlyánál fogva egy kicsit még tolja a bevitt hatóanyagot a bőrbe és hihetetlen nyugtató, simító hatása van.

Egy alkalom is segít, de nem fog látványos változást eredményezni. Egyéntől függően 4-6 alkalmas kúrát érdemes elvégezni. Ezt tapasztalatból mondom, nem a pénzt akarom kihúzni a zsebedből. Soha senkinél nem erőltetem és tényleg, egy kezelés is jó, amit mondjuk, havonta ismételünk, hiszen azzal is sokat teszünk bőrünk szépségéért, minőségéért, de a látványos változáshoz kúra kell.

Kérdésed van? Írj nyugodtan, biztosan válaszolok!