ARCKEZELÉSEK

Peptides Bőrmegújító Kezelések

 Először is, mik azok a peptidek?

A peptidek kevés amino savból felépülő, rövid polimerek (a fehérjék hosszú polimerek, un. polipeptidek). A bőrünkben természetes módon megtalálhatók a peptidek, amik leginkább a kollagén lebomlásával keletkeznek (a kollagén egy fehérje, azaz hosszú amino sav lánc, ha a hosszú lánc kisebb darabokra szakad, peptideket kapunk).

A kozmetikai peptidek a bőrben természetesen is megtalálható testvéreiket utánozzák, vagy az ő mintájuk szerint alkotják meg őket. A legtöbb peptid az anti-agingre (öregedésgátlásra) fókuszál, de egyéb speciális feladatokat ellátó peptidek is vannak:

1. Sejtkommunikáló/sejt-jelző peptidek: képesek a kollagéntermelést serkenteni. A kollagén segíti a bőrünket feszesen tartani. A kollagén folyamatosan lebomlik és újratermelődik, körülbelül úgy, ahogy a hajunk is állandóan hullik, és új nő a helyére. Ez természetes. A gond csak az, hogy idővel sajnos egyre gyorsabban bomlik (amit külső környezeti tényezők, mint pl. az UV sugárzás csak erősítenek), és egyre kevesebb termelődik. Így összességében a kollagén fogy, idővel pedig megjelennek a ráncok.

A kollagénszintézis ösztönzése bonyolult dolog. Logikusan azt gondolhatná az ember, hogy csak kenjünk magunkra kollagénes krémet, és a dolog meg is van oldva, de ez sajnos nincs így. A közhiedelemmel szemben a kollagénes krém nem ránctalanít, nem lesz több kollagénünk tőle.

A kollagén lebomlásával a bőrben olyan „jelző” peptidek keletkeznek, amik a sejtekkel tudatják, hogy kollagén bomlott le, termeljenek újat helyette. Ha pedig kollagén darabkákat (vagyis peptideket) juttatunk kívülről a bőrbe, akkor a szervezet azt az infót kapja, hogy biztos széttöredezett valahol valami, és belefog az utángyártásba, azt fogja hinni, hogy kollagén bomlott le, és újat kell termelnie.

2. Vivő peptidek a szállításban jeleskednek. Képesek valamit A-ból B-be juttatni. A peptidek képesek rezet juttatni a bőrbe: a peptidhez rézt csatolva copper-peptidet kapunk. A kutatások szerint ez az anyag segíti a sebgyógyulást, ösztönzi a kollagén termelést és antioxidáns hatású.

3. Botox utánzó peptidek: ez a csoport tulajdonképpen a megszakítás elvén működik, az ide tartozó peptidek az ingerületet átvivő folyamatot gátolják. Képesek a mimikai izmokat ellazítani, kicsit utánozva a Botoxot (persze messze nem olyan hatásosan). Ez azért jó, mert az ellazított mimikai izmoktól kevésbé tűnünk ráncosnak – ez amolyan gyors segély, az egészséges, fiatalos bőrműködést ezzel nem támogatod, inkább a látszatot tuningolod picit fel (ami persze szintén fontos).

4. Egyéb, speciális peptidek: 

– a pigmentációs folyamatokat akadályozó peptidek: kiválóak a pigmentfoltok ellen. Van, amelyik ezen belül is a pigmentet (melanint) előállító enzim vagy MITF gén működését blokkolja, vagy a pigment bőrfelszín felé való vándorlását akadályozza.

– a pigementációs folyamatokat fokozó, azaz melanintermelést fokozó peptidek: kiváló önbarnító összetevők.

– gyulladáscsökkentő peptidek: a regenerációs, bőrmegújulási képesség fokozásában jeleskednek.

(forrás: krémmánia)

 

A Mesotica termékcsalád

“A XXI. században, XXI. századi módszerekkel fiatalítsuk a bőrt!”

Miért válaszd a Mesotica peptidjeit?

  • Mert az extra magas peptid koncentráció nagyon gyors és látványos bőrképjavulást eredményez.
  • Mert a Mesotica szuperkoncentrátumok jelenleg a piacon lévő legmagasabb peptid koncentrációval rendelkeznek.
  • Mert a peptidek az anti-aging és a speciális bőrproblémák legígéretesebb hatóanyagai.
  • Mert maximálisan bőrbarát anyagokról van szó.

 

A Mesotica olyan egyedi és világszínvonalú, egymásra épülő és szinergiában lévő termékeket alkotott meg, melyek kiemelkedő eredményeket mutatnak mind az anti-aging, mind a különböző bőrproblémák megoldása terén. Alapja az intelligens peptid-technológia és az olyan innovatív hatóanyag komplexek, melyek eredményesen aktiválják az öregedő és sérült bőr önmegújító folyamatait. A termékek széles skálája személyre szabott kezeléseket tesz lehetővé.

A Mesotica bőrréteg-specifikus termékeinek hatóanyagössztétele, konzisztenciája és szállítórendszerekkel megtámogatott felszívódóképessége gyors és látványos bőrképjavulást eredményez bármely bőrproblémánál.

 

Az Ekseption szérumai

egyfelől a bőr pH értékét optimalizálják, ugyanis más a bőr áteresztő képessége, ha megfelelő a pH-ja. A szérumok a polihidroxi-savak különböző válfajait tartalmazzák, melyek nagyobb molekulaméretük miatt lassabban jutnak a bőrbe. Miután optimalizálták a bőr pH-ját, a szérumokban lévő polihidroxi-savak a peptidekkel együtt gyönyörűen penetrálódnak a bőrbe. Az Ekseptionnek sokféle széruma van mindenféle bőrproblémára, ehhez képest módosul az összetételük: milyen peptid, milyen polihidroxi-sav, milyen egyéb összetevő pl. hialuronsav.